top of page

Daniel Hormazábal är en mångfacetterad konsertpianist som är välförankrad hos den traditionella konsertpubliken, men som även har ett brinnande intresse av att knyta an till en yngre generation lyssnare samt att utmana den konventionella konsertformen. Han har genom ett långt samarbete med Kungliga Operans
avdelning ”Unga på Operan” introducerat klassisk musik för en yngre publik, ofta i samarbete med sångare, skådespelare och dansare, men även som solist.

 

Vid sidan av sin solokarriär har Daniel ett stort intresse av att spela kammarmusik, inte minst med sin prisade pianotrio ”Trio Skandinavia.” Sedan sin kandidatexamen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 2011, har han framträtt som solist och kammarmusiker runtom i Europa, USA och Kanada samt regelbundet framträtt på flera festivaler i Sverige, Norge, Danmark och Italien.

2016 tog han examen från Edsbergs Slott med solistdiplom för Prof. Mats Widlund med en fullsatt soloafton i Grünewaldsalen, Stockholms Konserthus. 

Daniel har blivit tilldelad flera priser och stipendier, bland annat andra pris i Ljunggrenska tävlingen i Göteborg, Kungliga Musikaliska Akademiens Nationella Stipendier flera år i rad samt deras stora ensemblestipendium tillsammans med Trio Skandinavia. För närvarande håller Daniel på att studera in sitt nästa stora projekt som är ett soloprogram innehållandes Chopins fyra ballader samt ballader av Beach, Barber, Saariaho och Liszt.

bottom of page